Een vakman op wie je kunt bouwen als geen ander!

Na ruim zeven jaar trouwe dienst geniet onze machinist grond-, weg- en waterbouw Gerard op den Kelder vanaf 26 april 2024 van zijn welverdiend pensioen. Hij kwam ons voor het eerst versterken op een project in Heiloo. Zijn komst betekende dat het team van De Boer & van der Weijde werd verrijkt met een schat aan ervaring van een vakman die enorm kan doorduwen én tegelijkertijd de rust weet te bewaren. Voordat we Gerard uitzwaaien, blikken we graag terug op de loopbaan van deze loyale collega die bekend staat als een man op wie je kunt bouwen als geen ander.   

Het onmogelijke mogelijk maken

Gerards hart ligt het meeste bij de aanleg van het hoofdriool en huisaansluitingen, compleet met het grondwerk dat daarbij komt kijken. Hij genoot er in alle toonaarden van om met een rioolploeg de paden op en de lanen in te gaan en grote, diepe putten te zetten. Samen met Gerard hebben we machtig mooie projecten gemaakt. Variërend van Agriport, Heerhugowaard, Bergen en Egmond tot Amsterdam, Landelijk Noord en Schiphol-Rijk. Hij liet ons keer op keer zien dat hij het onmogelijke mogelijk kon maken.

Gedreven en loyale collega

We hebben Gerard altijd onverminderd ervaren als een zeer loyale collega die continu gedreven is om het werk zo goed mogelijk te laten verlopen. Hij is een kraanmachinist met respect naar de rioolleur. Gerard volgt waar nodig en als hij even vooruit kan, trekt hij ook zeker zijn eigen plan.

Ruimte voor een goed gesprek

De samenwerking met de andere jongens verloopt goed, zolang ze maar naar hem luisteren. Dit zeggen we met een knipoog. Gerard vormde samen met Edwin een geweldig koppel op de vrachtwagen. Iedere chauffeur werd vóór de schaft weggestuurd om een vrachtje weg te brengen, maar Edwin deed koffie mee. Ook waren Cedric en Gerard twee handen op een buik, zoals bleek bij het leggen van riolering tot het bespreken van de gps-tekeningen die Cedric voor hem maakte. De jonge jongens hadden het soms wel eens zwaar bij Gerard. Maar waren ze er eenmaal doorheen, dan hadden ze het samen heel goed. Zo werd er tijdens de schaften altijd uitbundig gelachen en was er ruimte voor een goed gesprek.

Trots op zijn Liebherr 926 compact

Toen Gerard bij ons kwam werken, hebben we hem nauw betrokken bij het aanschaffen van zijn nieuwe machine. Iets wat door Gerard als zeer plezierig werd ervaren. Tot op zijn laatste werkdag was hij erg trots om op deze Liebherr 926 compact te mogen draaien en werkzaamheden uit te voeren. Als zijn machine stuk ging buiten zijn kunnen om, kon hij daar ook echt mee zitten.

Erop uit nu hij geen wekker meer hoeft te zetten

Met de camper op stap is voor Gerard de ultieme manier om te ontspannen. Zo rijdt hij graag naar Workum, het Alkmaardermeer, Gaasterland en Camping Coen om van de mooie omgeving te genieten. We hopen dat hij dit maar vaak mag gaan doen, nu hij de wekker niet meer hoeft te zetten.

Gerard, bedankt voor je inzet en de mooie jaren die we bij De Boer & van der Weijde met je hebben gehad! We zijn trots dat we met jou hebben mogen werken. Veel geluk voor de toekomst!

Om zijn loopbaan in stijl af te sluiten, delen we enkele van Gerards typerende uitspraken.  

Pannenkoek!

Als een van de jonge jongens niet naar Gerard luisterde, de werkzaamheden niet handig uitvoerde of wat stonden te dromen.

Grove motoriekdag!

Er wordt wel eens een buis of kabel stuk getrokken met de kraan.