Noorderdiep in Valthermond weer zo glad als een biljartlaken

Bij De Boer & van der Weijde Putsteltechnieken zijn we actief in heel Nederland om verzakte en kapotte putafdekkingen in het asfalt te repareren met ons eigen Prefab Putrand Reparatie (PPR) systeem. Zo ook in het dorp Valthermond dat valt onder de gemeente Borger-Odoorn in de provincie Drenthe. Op het Noorderdiep hebben onze collega’s Cor, John, Dylan, Stephan, Robert, Royce en Richard begin maart zestien vierkante putafdekkingen vervangen.

Repareren van versleten putafdekkingen

In 2023 bracht onze vertegenwoordiger Peter de Groot een bezoek aan de Gemeente Borger-Odoorn om een presentatie te geven over het Prefab Putrand Reparatie systeem. Dit innovatieve systeem dat gebruik maakt van een prefab betonnen ring, bood de ideale oplossing om de putafdekkingen die er op het Noorderdiep in Valthermond verzakt en versleten bij lagen te repareren. Wij hebben het werk gemaakt in opdracht van Koninklijke Sjouke Dijkstra, de aannemer die het werk van de gemeente heeft aangenomen. Het project maakt onderdeel uit van de renovatie van wegen en fietspaden in de dorpen in Borger-Odoorn.

Veilig voor de weggebruikers  

Om de vierkante putafdekkingen te vervangen, zijn eerst de oude putafdekkingen en het omliggende asfalt uitgeboord met ons gespecialiseerde gereedschap. Daarna werden de stellagen gecontroleerd en hersteld. Vervolgens zijn er slijtvaste betonnen ringen en nieuwe ronde putafdekkingen geplaatst en gesteld. Voor dit project hebben we de ronde putafdekking met een dagmaat 520mm gebruikt.

Eindresultaat als een biljartlaken

Vanwege het omvangrijke aantal van zestien putafdekkingen, zijn onze vakmensen twee dagen aan het werk geweest op het Noorderdiep in Valthermond. Zij hebben acht stuks per dag gerepareerd en hebben het project op de tweede dag opgeleverd. Voor de perfectie is waar nodig de betonplaat bijgeschaafd ten opzichte van het asfalt. Zoals Peter altijd zegt, is het eindresultaat zo glad als een biljartlaken! De putafdekkingen kunnen weer jaren mee en zijn veilig voor de weggebruikers.