Efficiënte oplossing voor verzakte putafdekkingen in Purmerend

Begin maart hebben we met De Boer & van der Weijde Putsteltechnieken een mooi project afgerond dat is aangedragen door onze collega Gijs Rupert. In opdracht van Gemeente Purmerend hebben hij en onze vakmensen Richard Nicolai, Royce Godfriedt en John van Gaalen in de Henri Dunantstraat en het Netwerk zeven keer het Prefab Putrand Reparatie (PPR) systeem aangebracht.

Solide onderhoudsoplossing

De Gemeente Purmerend heeft ons benaderd omdat er op de Henri Dunantstraat sprake was van een behoorlijk verzakte putafdekking. Het opknappen van het omliggende asfalt stond echter niet op de planning. Ons Prefab Putrand Reparatie systeem bood hiervoor een solide en duurzame onderhoudsoplossing. Hiermee verwijderen en vervangen wij namelijk niet alleen de verzakte putafdekking, maar ook het kapotte asfalt. Na het uitboren van de putafdekking en het omliggende asfalt, controleren en herstellen wij de stellagen. Vervolgens plaatsen we een slijtvaste betonnen ring en een nieuwe putafdekking. Er zijn geen asfaltwerkzaamheden meer nodig. Daarnaast stelt dit systeem ons in staat om zeer snel te werken, waardoor het wegdek weer spoedig kan worden opengesteld en het verkeer minimale hinder ondervindt.

Gebruik van emissieloos materieel

In beide straten bracht dit project extra uitdagingen met zich mee. In verband met de beschikbare ruimte en de opbouwhoogte was het plaatsen van een fundatieplaat niet mogelijk en hebben wij een prefab betonring met een ingestorte putrand/putafdekking toegepast. Op het Netwerk was er een putafdekking die in een hobbel lag. Deze putafdekking hebben wij verlaagd door het geheel vlak te schuren met het omliggende asfalt. Een noemenswaardig detail bij het realiseren van deze oplossingen is het gebruik van emissieloos materieel. Zo hebben we de materialen verplaatst met onze elektrische Giant shovel en elektrische pompwagen. De elektrische schuurmachine werd aangedreven door de BatteryBoxx.

Veilig en duurzaam eindresultaat

Rioolbeheerder Dirk Dekkers van Gemeente Purmerend is zeer te spreken over de prettige samenwerking en het eindresultaat. Dankzij de duurzame constructie van het Prefab Putrand Reparatie systeem kunnen de putafdekkingen in de Henri Dunantstraat en het Netwerk weer jaren mee en is het wegdek weer veilig voor alle weggebruikers. Ook wij kijken met veel plezier terug op dit project dat we in één dag hebben uitgevoerd én opgeleverd en waarbij wij de gemeente in het complete traject hebben ontzorgd. Van het regelen van de verkeersmaatregelen en het repareren van de verzakte en kapotte putafdekkingen tot het afvoeren van de vrijgekomen materialen. En dat geeft een enorme kick!