Nieuwe grote stap richting een emissievrije bouwplaats

Met de aanschaf van een DX165W Electric 17,5 tons mobiele graafmachine hebben we bij De Boer & van der Weijde onlangs weer een belangrijke stap gezet richting de emissievrije toekomst! Samen met onze partner Dura Vermeer gaan we hiermee aan de slag op projecten waarbij duurzaamheid en samen slim én schoon werken voorop staan.  

Verminderen van CO2-uitstoot

Wij zoeken voortdurend naar mogelijkheden om verder te verduurzamen, CO2-uitstoot te verminderen en zo ons steentje bij te dragen aan een emissievrije bouwplaats. Met de DX165W Electric geleverd door Staad uit Veghel, voegen we de tweede grote elektrische graafmachine toe aan ons materieelpark. Deze machine kunnen wij ook laden met de 198 kWh variant van de BatteryBoxx.

100 procent emissieloos

De volledig elektrische DX165W Electric beschikt over een verwisselbare Powerbox 400 en is 100 procent emissieloos. Door gebruik te maken van een hoog voltagesysteem is er minder verlies en wordt er een grotere efficiency behaald door de powerboxen. Hiermee is deze elektrische graafmachine tien tot veertien uur achter elkaar inzetbaar. Een hele werkdag draaien is dus geen probleem. En hoe fijn is het voor de machinist Jeroen om aan het einde van de werkdag gewoon de stekker in te pluggen en niet te hoeven slepen met vieze dieseltanks en slangen.

Omdat de machine is voorzien van Leica GPS, kan alles in één keer op de juiste hoogte worden afgewerkt en hoeft er geen kuub te veel meer te worden verzet. Hiermee besparen we zeeën van tijd én bergen aan kilowattuur. Het is dus compleet terecht dat je Jeroen op de foto’s ziet stralen van trots!

Veilig, stil en intelligent

En dat is nog lang niet alles, want Jeroen wordt ook heel gelukkig van deze machine omdat die van alle gemakken en opties is voorzien. Dat is al goed te merken voordat je aan boord stapt van deze machine. Als het donker is kan de verlichting op afstand worden aangezet, wat ontzettend veilig is. Met dezelfde afstandsbediening gaat de cabine van het slot. Ook in de cabine is een sleutel niet meer nodig. De elektromotor komt namelijk stil op gang met een startknop, supergaaf en luxe! Wat ook gelijk opvalt, is dat de DX165W Electric een stuk korter is dan de vorige levering. Hier gaan we in de stad absoluut gemak van hebben.

De DX165W Electric is inzetbaar voor elke klus dankzij de volgende opties:

 • Leica GPS.
 • Overdruk cabine.
 • Engcon OilQuick.
 • Afneembaar Engcon DKS met gripunit.
 • Flitsers rondom om het werk nog veiliger te maken.
 • Trekhaak met verlichtingsstekker en hydrauliekaansluiting op de onderwagen.
 • Hoogtebegrenzing die digitaal instelbaar is op elke gewenste hoogte vanuit de cabine.
 • Hijsoog aan de binnenkant van de lepelsteel waarmee de machine echt alles kan tillen!

Om de machinist nóg gelukkiger te maken:

 • Bluetooth radio.
 • Carkit.
 • Handsfree 27MC.

Samen slim én schoon werken

Met de DX165W Electric, die prachtig is gespoten in de kleuren van Dura Vermeer, kunnen wij ook een positieve bijdrage leveren aan de duurzaamheidsdoelstellingen van onze opdrachtgevers. Zo werken we samen met Dura Vermeer binnen de Raamovereenkomst Civiele Projecten in de gemeenten Haarlem en Zandvoort. In de gemeente Amsterdam werken we samen mee aan het meerjarig onderhoud van asfalt en elementenverharding binnen de samenwerkingsovereenkomst SOK Amsterdam. Sterke voorbeelden van projecten waarbij duurzaamheid en samen slim én schoon werken voorop staan. We vinden het prachtig om deze samenwerkingen aan te gaan!

Mooi Nederlands product om trots op te zijn

In maart 2022 heeft De Boer & van der Weijde de order voor twee machines getekend bij Staad. We hebben gezien dat er in Veghel tot diep in de avond wordt gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. Ondanks dat het een en ander heeft tegengezeten, zijn we ontzettend trots op dit mooie Nederlandse product. Dus strijders van Staad, bedankt voor deze schitterende afleveringen! Wij wensen Jeroen veel draaiplezier bij Dura Vermeer!